Домашно лекарство срещу хлебарки

Виждали ли, сте хлебарка у дома? Знайте, че тези вредители никога не са сами и ако сте видели една, то тогава очаквайте изненада. Ето, защо трябва да знаете как да ги премахнете и да направите дома си отново консолидиран от тази напаст. Ако не искате да третирате жилищата си с инсектициди, добре е да знаете, че някои домакински продукти могат ефективно да премахнат тези насекоми.

В тази статия ви предлагаме най-добрите домашни средства за хлебарки, благодарение, на които може да се сбогувате, веднъж завинаги, с тези нежелани обитатели във вашия дом.

Как да стане това, научихме от: PREVENTA.BG. Разберете и вие.

Домашно лекарство, срещу хлебарки

Едно от най-известните домашни средства, срещу хлебарки е използването на Лавър. Ароматът на това растение отблъсква хлебарките, така че ако го използвате в къщата си, ще държите насекомите на разстояние. Може да поставите дафинов лист на места, където хлебарки са склонни да се скрият (дупки в дърво, кофи за боклук и т.н.). Така миризмата от дафинов лист действа като репелент.

Може, също така да си купите лавандула и да я поставите в къщата. Подобно на дафиновите листа, насекомите не обичат миризмата, идваща от това растение, и това ги кара да бягат от нея.

Ефективно, срещу хлебарки е още:

1. Ако искате да изградите капан за хлебарки, трябва да знаете, че използването на сода за хляб, смесена със захар, може да е много добър избор. Захарта е една от съставките, които привличат тези насекоми.

2. Ако смесите захарта с бикарбонат, съдържащите се в нея токсични елементи ще убият насекомото за няколко секунди. Препоръчваме смесването на захар и бикарбонат в равни части, така че ефективността да е незабавна.

3. Може също да създадете друг капан за хлебарки, като използвате лепило. Имайте предвид, че най-често използваните материали за хлебарки, са дърво и картони. От тях насекомите правят гнезда, така, че опитвайки се да вземат частици, сами ще се уловят в капана. За целта, вземете парче картон или дърво и нанесете лепило или лепилен филм, върху повърхността. За да привлечете хлебарките, ще трябва да сложите малко храна или захар, които ще действат като стръв. Така може да уловите хлебарки.

4. Друго много известно и много ефективно домашно лекарство за убиване на хлебарки е използването на борна киселина. По този начин може да създадете отровна паста, която веднага премахва насекомите. Ще ви трябват следните съставки:

1/2 лук;

1/2 чаша брашно;

1 чаена лъжичка захар;

4 чаени лъжички бор на прах (може да купите в аптека или супермаркет);

Вода.

Комбинирайте всички съставки в купа, докато се образува гъста паста. След това нанесете този продукт на онези места в къщата, където сте видели хлебарки. Ще видите, че ще има все по-малко от тях, докато изчезнат. Това домашно лекарство е силно. Ако имате малки деца или домашни любимци, знаейте, че продуктът е много токсичен.

5. И накрая, друго популярно средство, често използвано за убиване на хлебарки, е използването на амоняк. Този продукт, обикновено се използва за почистване и дезинфекция. За да се отървете от тези насекоми, трябва само да добавите малко амоняк към водата, с която обикновено миете пода. Прекарайте на места, които допринасят за натрупването на хлебарки. Препоръчва се, след измиване да излеете тази смес в тръбопроводи, за да премахнете всяко насекомо, което се крие там.

За всички домашни средства срещу хлебарки, за които ви разказахме подробно, препоръчваме да поставите примамки, отрови и капани на места с основните натрупвания от насекоми. Често хлебарките могат да избират едно или повече места, в които има, така наречените гнезда. В продължението на статията ще ви съставим списък с най-често срещаните места, в които се заселват тези насекоми, така че да може да приложите горните средства към тях.

Места, където се натрупват хлебарки са:

В пукнатините в мебелите в кухнята и банята. Всичко това са зони от къщата, където бактериите се развиват най-много.

Дървените мебели във вашия дом.

Ако вашите прозорци или врати, гледащи към улицата, са слабо изолирани, ще трябва да попълните всички празнини, защото тези насекоми обикновено влизат през тях в къщата ви.

Във влажни зони като кухненски кран, маркуч за съдомиялна машина, климатични или отоплителни отвори, тръбопроводи и др.

Към списъка се отнасят и големи кухненски уреди като: фурна, микровълнова печка, хладилник и т.н.

В контейнер за боклук или на места, където могат да се натрупат трохи и мръсотия.

Силно се препоръчва да почистите и подредите къщата си, така че тези насекоми да не влизат в дома ви.

Горните мерки, могат да са ефективни при унищожаването на хлебарки, като в някои случаи помагат, но обработката на професионални инструменти ще бъде много по-ефективна. За целта се изисква определено умение и разбиране на принципите на действие на веществата, с които да се работи. Най-ефективният начин да се отървете от хлебарките е да се обърнете към специалисти, като изберете този метод на борба, с който не рискувате здравето и целостта на дома си, но в същото време ефективно може да се отървете.

Източник: Превента ДДДД ЕООД.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *