Emag

Онлайн пазаруването и EMAG

Онлайн платформите, най-често предлагат изгодни условия и продукти. Цената е най-важният критерий при избора на дребно.

Изследване поведението над  множество потребители показва, че предпочитана е онлайн платформата Emag.

58% от участниците в проучването предпочитат онлайн магазина eMAG.

Купувачите посещават онлайн магазините 3-4 пъти седмично, а 77% от тях пазаруват най-малко два пъти в годината от същия магазин.

При избора на онлайн магазин потребителите обръщат внимание на цената на услугите или продуктите и избират да пазаруват онлайн, за да спестят време.

В класирането се нареждат покупки от типа на софтуер и хардуер, компютърна техника (82%), облекло и обувки (80%), козметика и фармацевтични продукти (77%), туристически услуги (70%), телекомуникационни услуги (69% ), книги, списания и DVD (67%) или храна и кетъринг (55%).

Като топ причини за онлайн покупките 72% от анкетираните посочват, че онлайн магазинът им спестява време. В него купувачите споменават и фактора, че онлайн пестят пари, защото попадат на по-достъпни цени, не се налагат разходи за гориво, паркинг места и всички съпътстващи пазаруването до реални магазини.

Това са основни фактори за избор на онлайн магазин emag, а 43% казват, че са намерили желания продукт само в интернет.

41% от анкетираните пък стоят зад твърдения от типа, че използват онлайн магазини, докато 6% от тях считат онлайн пазаруването за най-популярно.

Когато решите да закупите даден продукт от конкретен сайт, основните критерии за оценка са: цената на доверието, което осигурява онлайн магазин, срок на доставка, качеството на информацията на сайта и това да се облекчи процеса на закупуване.

По отношение на плащанията онлайн, липсата на доверие в магазините е основната причина да не използват банкови карти. Измамите се класират на второ място, докато дългият период на изплащане е друга, достатъчно причина да не се извършват онлайн плащания с карти. С доказани онлайн платформи за покупки, няма такава опасност.

Лоялност на клиентите – по отношение на лоялността на клиентите, 13% от участниците в проучването, споделят, че не са купили от същия магазин онлайн, защото не са намерили продукта или услугата. Тези, които търсят (54%) са открити по-добри сделки на друго място (27%) или не са доволни от услугите на конкретен магазин (3%).

Последните цифри от статистиката показват, че 72% от респондентите в проучването твърдят, че ще имат по-голяма увереност да пазаруването онлайн в emag. Те правят асоциация с голямо име, което представлява интересите на потребителите. В това число – гаранция и обслужване (84%), политиката за връщане на магазина (80%), информация за процеса на закупуване и начина на плащане (76%).

Когато вие самите пазарувате онлайн обърнете внимание на тези статистики и цифри и заложете на доказани онлайн доставчици на продукти. Доказано име в бранша на търговия на едро и дребно е Emag!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *