Как икономично да ремонтираме банята

За да спестите пари за ремонт на банята, може да разгледате как вървят продажбите на материали, да чакате отстъпки, да се пазарите с майсторите и да изпълнявате част от работата сами.

Освен това е добре да се разгледат и други възможности. Предлагаме на вашето внимание няколко идеи за бюджетни ремонти на бани.

  1. Боядисване на плочки

Ако плочките на пода и стените са в задоволително състоянието, но имате желание да промените цвета е възможно да се прибегнете до един прост, но много ефективна мярка – рисуване по плочките.

Това, разбира се, е много “спартанско” решение, подходящо за случаи, когато се изискват строги икономии.

Боядисани плочки, може радикално да промените външния вид на банята, нейния стил, атмосфера и настроение.

  1. Алтернатива на плочките

Облицовъчни плочки – удоволствието е доста скъпо. Плащането за керемиди, лепило и хоросан и за работа включва, освен полагането и подготовката на повърхността.

Ако използвате различен материал вместо плочка, може да спестите много. Например, стените в близост до банята могат да бъдат покрити с темперирано стъкло (боядисано или фотографирано). Монтирането на стъкления панел е лесно – можете да го направите сами. Въпреки това, майсторът за тази работа ще отнеме доста време – много по-малко, отколкото за облицовка. Не се изисква специално изравняване на стените преди монтирането на стъклото.

Външната облицовка и MDF панелите се монтират дори и върху пода. Резултатът може да бъде много ефективен. Основното е стилът да е в съответствие с дизайна.

  1. Комбинация от плочки с боя или тапет

Няма нужда да “обвивате” цялата баня в плочката. Боядисването на стените в банята е една от тенденциите на нашето време. Тапетът е стара добра класика.

Разбира се, тези области са изложени на максимална експозиция от влага, трябва да бъдат защитени с плочки или стъкло. Но останалата част от стените може просто да бъде боядисана или стена.

За цялостно почистване на жилището след ремонта може да потърсите достъпните услуги на: https://www.konkurenti.com/pochistvane-apartament-sofia на конкурентни цени.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *