Как да изберем пола, подходяща за фигурата

Широката гама от различни поли понякога прави труден избора. Когато избирате поли, на първо място трябва да вземете предвид индивидуалните характеристики на фигурата и да не преследвате модните тенденции. Ще ви кажем как да изберете правилната пола, която ще е подходяща само за вас.

Първо, опитайте да разгледате полите с класическо изрязване. В този случай е желателно те да са направени от плътен и висококачествен материал. Този стил е подходящ за почти всяка форма и без съмнение ще се превърнат в декорация, ако размерът е избран правилно, което също ще помогне да се скрият недостатъците. По право полата се смята за една от най-женствените и привлекателни. Пълните жени трябва да носят правни поли, дълги до коляното.

Пола тип молив – тази пола плътно приляга на бедрата и се стеснява. Дължината на тези полички също може да варира: от коляното за отваряне до полите, достигащи до средата на глезена. Благодарение на това рязане тези поли изтъкват огъването на бедрата и тънките крака. Въпреки това, жените, които са достатъчно тесни или напротив с широки бедра, трябва да се въздържат от носене на такъв стил, тъй като, вместо да украсяват образа, то напротив подчертават всички недостатъци. За по-елегантен вид, трябва да комбинирате такава пола с блуза с интересни обемни решения на яки или ръкави. За да завършите изображението, използвайте широк колан и обувки с токчета. Ако сте с нисък ръст, тогава е необходима молив пола с по-висока талия.

Лале полата – тя е направена с обем в областта на бедрата. Благодарение на това тя подчертава разликата между талията и бедрата. Този модел е подходящ за момичета с тесни бедра. Имайте предвид, че този стил прикрива растежа и визуално съкращава краката, така че най-добре е да носите пола с токчета. Ако говорим за горната част, тогава най-добре е да се придържате към две правила: тя задължително трябва да бъде здрава и да може да се напълни с пола.

Пола камбана – тази пола прилича на камбанка. Тя се впива около кръста и се разширява до дъното, докато визуално увеличава бедрата и същевременно подчертава тънките крака. Този модел е по-подходящ за тези, които нямат достатъчно заоблени бедра. На такава пола не подхождат какви да е блузи с комплексен дизайн. Обувките също трябва да са на висок ток.

Пола слънце – представлява нарязани в кръг, ивици с особен чар. Най-вече е подходяща за притежателките на тесни бедра. За дамите с широки бедра, такава пола може да е катастрофална. Горната част на тази пола е изключително лаконична, така че да не затъмнява експресивността на самата кройка. Обувки се нуждаят само от висок ток.

Трапецовидна пола – това една от най-гъвкавите поли, подходяща за почти всеки тип женска фигура. За тези, които имат тесни бедра и широки рамене – тази пола ще помогне да създадат баланс във фигурата. Ако природата ви е дала широки бедра, тогава такава пола ще ги скрие и ще направи по-малки. Момичетата с висок ръст също трябва да избират версия на полата-трапец. За дамите с нисък ръст, пола над коляното и високи токчета, покачват имиджа.

Пола плисе – благодарение на зашитите линия до линия, бедрата, ханша и краката изглеждат по-тънки. Имайте предвид обаче, че твърде големи гънки запълват бедрата. Такава пола може да промени вашата фигура значително. Не се страхувайте да експериментирате.

Мини полата е пола, която улавя почти всички недостатъци. Все пак, повече внимание ще бъде отделено на краката, които ще изглеждат по-дълго. За да определите правилно дължината, от която се нуждаете, изправете и отпуснете ръцете по шевовете. Краят на полата трябва да е на нивото на средния пръст. Не забравяйте, че с по-къса дължина обувките трябва да са с по-нисък ток.

Макси пола – за да носите такава пола, трябва не само висок ръст, но и дълги крака. Подобни дълги поли са по-подходящи за плажа, отколкото за екскурзия до работа. Тази пола може лесно да се прикрие всякакви недостатъци – от пълнота, до прекалено слаби или криви крака.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *