Къде може да сбъркаме, когато купуваме мебели

Пазаруването на мебели за обзавеждане на дома ви е може би най-приятната част от процеса по нанасяне в ново жилище. И въпреки че всичко ще е ново, винаги нещо може да се обърка.

Ето къде може да сбъркаме, когато пазаруваме мебели:

  • Първо мебелите, после всичко останало. Най-често срещаната грешка е да закупите мебел, преди да сте избрали в коя точно стая ще бъде тя, какъв цвят ще бъдат стените на тази стая и т.н.т. Редно е първо да знаете как цялостно ще изглежда вашият дом и след това да търсите точно това, което ви трябва. Много практични са сгъваемите столове и кресла, както и други компактни мебели.
  • Нямате подготовка. Харесали сте примерно диван, който е мек, удобен, красив и практичен! Но сигурни ли сте, че размерите му ще паснат на вашия хол? Преди да закупите каквато и да е мебел трябва да бъдете сигурни, че ще имате достатъчно място за нея, че тя няма да пречи на някоя врата или прозорец.
  • Избирате модел на мебел, без да знаете в какви разцветки се предлага. Много често в магазините се предлагат мебели в няколко цвята. Понякога обаче се оказва, че точно този модел секция, която сте избрали и която пасва идеално на вашето помещение се предлага в цвят, който няма нищо общо с вашата концепция.
  • Не мерите входните врати. В магазина мебелите изглеждат чудесно и вие сте на ясно, че те се разглобяват. Но понякога техните отделни модули са по-големи от вашите врати.

Колкото и да бързате и нямате търпение да обзаведете дома си, не избирайте мебелите си импулсивно. Предвидете всичко и не допускайте грешки.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *