Фън шуй в дома

Фън шуй е древно китайско изкуство, свързано с предизвикване, управление и насочване на хармонията и животворната положителна енергия Чи. С помощта на Фън шуй се избират места, подходящи за живеене, подреждат се мебели и се прави цялата организация на дома. Вярва се, че така домът се отваря за Чи и носи на неговите обитатели хармония, разбирателство и по-добър живот.

Как да подредим дома си според Фън шуй?

Да започнем от входната врата и антрето. Вярва се, че енергията Чи влиза точно от там във вашия дом. За това не й преграждайте пътя с излишни предмети, оставете коридора чист. Поставете огледало, което гледа към вътрешната част на жилището така, че хармонията да не го напуска.

Холът трябва да е гостоприемен, в светли и топли цветове. Разположете меките мебели срещу вратата така, че когато седите на тях да сте с лице към нея.

Вижте тези фирми, всяка от тях може да ви е от полза с нещо:

ТОВАРНИПРЕВОЗИ.COM – почистване на дворове с товарен превоз.

OBSHTINI.COM – извозване на мебели в Бургас.

HAMALSKI.COM – почистване на апартаменти, тавани и мазета.

Водата – един от елементите в природата е задължителен за всекидневната стая. Ако нямате възможност за декоративен фонтан, погрижете се да имате поне малък аквариум с рибка.

Стените украсете със снимки, които ви карат да се усмихвате.

За спалня изберете просторна стая в медени или бронзови цветове, подходяща е и гамата на кафявото. Не поставяйте телевизори, компютри, дори множество книги. Спалнята е място за отдих и уединение.

Ако сте решили да поканите Чи в кухнята си, никога не поставяйте готварската печка и мивката една до друга. Те олицетворяват огън и вода и биха били несъвместими. Цветовата гама е ярка и слънчева – жълто и оранжево.

За банята задължително е огледалото, както и полица, върху която да наредите ароматни свещи и соли. Нека осветлението бъде силно.

В дома ви трябва да има цветя, които олицетворяват друг природен елемент – дървото, както и глинени съдове или камъни олицетворяващи земята. Балансът между тях гарантира хармония.

Според Фън шуй на земята съществува и пети елемент – метал. Той е най-мощният и привлича най-силно Чи. Погрижете се  да присъства в някаква форма в дома ви – метална етажерка, голяма медна ваза или мебел от ковано желязо.

Древните китайски практики са доказали своята полза. Доверете са на Фън шуй и подредете дома си следвайки неговата логика.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *