Как да направим преместването за децата по-лесно

Преместването на къща може да бъде много вълнуващо и стресиращо преживяване, особено ако се движите с децата си. Трябва да се уверите, че вашите деца ще имат достатъчно време, за да свикнат с идеята за преместване, тъй като ще бъде трудно за тях да се преместят в ново място и да оставят всичките приятели в миналото. Ето някои съвети за това как да направите лесно смяната на жилището за вас и вашите деца и по този начин да си спестите всичко от стрес и тревожност.

Започнете с почистване на апартамент:

Обсъждане на преместването с децата

Трябва да кажете на децата си, че сте планирали да се премести. Можете да се обадите или да организирате семейна среща, на която да го обсъдим по време на вечеря. Бъдете честни и обяснете защо трябва да се премествате. Можете дори да споделяте вашата първа стъпка с тях, така че да знаят, че е нещо нормално и всеки трябва да направи това от време на време. Споделете им, че разчитате на тяхната помощ за движение и ще се радваме да ви помогнат с всичкият багаж.

Винаги подкрепяйте децата си:

Всеки път, когато те децата ви се чувстват несигурни трябва да подкрепяте и да ги насърчавате. Кажи им, че това е нещо вълнуващо и много добро.

Изследвания новия квартал

Направете проучване на новото място. Разберете за някои детски площадки в района или местни увеселителни паркове. Споделете всичко готино и накарайте малчуганите да се вълнуват и да очакват с нетърпение този процес. Снимайте новата къща и им я покажете.

Направете планове заедно

Попитайте децата си за идеи за проектиране на новата стая. Кажи им, че могат да избират декорацията сами. Накарайте ги да използват въображението си и правят планове за това как новия дом може да се превърне в привлекателно и уютно място.

Оставете децата сами да опаковат своите любими предмети

Позволете на децата си да опаковат всички свои любими дрехи, играчки и самите игри. Ако трябва да се направят съкращения на елементите, трябва да им се обясните, че няма да бъдете в състояние да вземете всичките си позиции. Можете да дарите всички неизползвани елементи за местна благотворителна организация, така че вашите деца ще се чувстват по-добре знаейки, че помагат на някой в нужда.

Забавлявайте се, когато опаковате всичко

Включете децата си в процеса на опаковане. Можете дори да превърнете цялата работа по местене и пренасяне в игра. Докато организиране и сортирате вашите елементи, опитайте се да направите това, както е забавно и интересно, колкото е възможно, така че вашите деца да имат време да се чувстват притеснен за цялото движение. Наемете фирма за извозване на стари мебели и вещи от дома.

Бъдете напълно честни със себе си за нещата, които се случват, тъй като те трябва да бъдат подготвени. Опитайте се да направите движението забавно и преживяването цялостно за семейство. Мечтата за всички велики моменти, които ще изпитате в новия си дом заедно се крие в добрата организация. Опознайте квартала и местните забележителности. Бъдете перфектен пример за подражание. Възползвайте се максимално от този вълнуващ момент и се забавлявайте!

Всички нови неща, които се случват на вас може да са една положителна и позитивна промяна, която да предадете и на децата си!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *