Как бързо да почистим апартамент

Всяка една добре организирана жена знае как да създаде ред и да облекчи домакинските си задължения. Но разбира се за това ще е нужно и малко помощ от живущите в дома. Един дом с предварително определени правила се поддържа много лесно.

Какво може да се направи? Първо нека всичко у дома да знаят, че след като са използвали даден съд без значение дали това е чаша, чиния, прибор за хранене и ли нещо друго мястото му задължително е в съдомиялната или в мивката.

Ако нямате съдомиялна,  приборите е добре не само да се оставят в мивката, но и да се измият и поставят на място. Само така няма да се трупат и събират.

Друго важно  правило е мръсните дрехи след събличане задължително в коша за пране или пералнята. Това зависи от вашата организация. Ако се поставят в пералнята домакинята си има грижата след това да сортира прането и да го раздели, както е необходимо.

Що де отнася до прането важно е чорапите да се разделят и дрехите да се обръщат на опаки. Още едно правило е свързано със задължителна проверка на съдържанието на джобовете.

Ако нямате навика да го правете рискувате нещо ценно да бъде унищожено. Било то пари телефон или нещо подобно. За организацията на дома не можете да разчитате на HAMAL.BG. Нито на някой друг, освен на вас и вашето семейство.

Научете децата си след ставане от сън да подреждат леглото си. Ако нещо вземат след това да го оставят на място. Само така ще може да се поддържа ред в дома ви.

Ще можете да си намирате всичко там, където му е мястото и подредбата и поддръжката на дома няма да е трудна и няма да се налага да опирате услуги по почистване на дворове и домове. Опитайте и сами ще се убедите, че е много лесно и практично и най-важното не струва и пари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *