8 начина да се отървете от ненужните боклуци в дома

Разчистването на бъркотията в дома може да бъде приятно занимание, но може да се превърне и в ад за собственика. За да не се случи така, че да затънете в мизерия и боклуци, а вратите на помещенията да заяждат от препълването на стаите, организирайте навреме почистване от стари мебели.

Притежаването на дома обикновено означава струпване на предмети. С течение на времето, тези ценни вещи могат да се превърнат в боклуци, когато са поставени на склад или не се използва вече. Изхвърлянето им създава възможност за организиране на пространствата, внасяне на нови неща, по-уютна и по-здравословна среда. Ако всичко това е на лице ще се чувствате много добре. Педи да предприемете действия, добре е да се запознаете с някои от следните съвети:

Подредена кухня

–     организирайте всички шкафове и чекмеджета, както в килера, така и в дома си. Изхвърлете всички елементи, които са счупени, повредени или остарели. Заменете всичко в един подреден начин.

–    Изпразнете хладилника и фризера и се отърве от всичко, което е минало датата на срок за ползване. Почистете хладилника и фризера старателно преди да поставите всичко обратно.

Баня

–    Изпразнете всички шкафове. Проверете лекарства и се отървете от всичко, което не е актуално. Изхвърлянето на празни шампоани, бутилки, кутии и опаковки ще освободи много рафтове и етажерки.

Дневна

–     Организирайте или рециклирайте всички списания на масичката за кафе.

–     Извадете всичко, което пречи или не е на мястото си.

–    Проверете под диван, възглавници и зад гърба на мебели за всякакви неоправдани боклуци.

–     Минете DVD-та, техники и книги, за да видите дали има някой повредени.

Спалня

–     изпразнете чекмеджета и гардероби. Минете през дрехите си внимателно и да решите какво искате да запазите и какво можете да дарите или изхвърлите. Един добър начин да направите това е чрез поставяне на дрехите обратно в със закачалки за дрехи. Наревете разбор на стария гардероб и всички дрехи, които не носите повече от 6 месеца може да дарите за благотворителност.

Пералня

–     Проверете складовите площи за празни бутилки детергенти.

–    Сменете почистващите уреди, като дадете протрит на изхвърляне на повредени части или уреди.

Има няколко възможности за това, което можете да правите с купчина боклуци. Те включват:

Да дарите за благотворителност

  1. В случай, че те са в добро и функциониращо състояние. Повечето благотворителни и втора ръка магазини приемат дарения на дрехи, играчки, книги и спортно оборудване.

Организирайте разпродажба

  1. Ако имате гараж лесно може да направите разпродажба. Човек никога не знае какво от боклука може да бъде полезно за някои друг.

Фирма за преместването боклук

  1. Няма две мнения, когато стане дума за фирма професионалисти за отстраняване на боклук. Изчистване на дома е чудесен начин за ефективното премахване на всичките боклуци, особено ако има големи или обемисти мебели. Наемането на професионални услуги дом означава, че няма да се налага да се притеснявате за всичко. При наемане на професионален сервиз, не забравяйте да се свържете с няколко фирми, за да получите най-добрата цена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *